CEHIA

Sejur Europa

499 EUR / pers

NOU! CEHIA – BOHEMIAN RHAPSODY

Include excursii in valoare de 160 euro/persoana

Praga – Karlovy Vary – Pilsen – Ceske Budejovice – Cesky Krumlov – Tabor Kutna Hora – Praga – Castelul Karlstejn – Dresda        

Transport avion CZECH AIRLINES| 7 zile | de la 499 Euro

 

ZIUA 1 | BUCURESTI – PRAGA – KARLOVY VARY

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:20 pentru imbarcare pe cursa Czech Airlines OK 803 Bucuresti – Praga cu decolare la ora 15:20. Sosirea la Praga la ora 16:15. Imbarcare in autocar si transfer in renumita statiune balneo climaterica Karlovy Vary. Seara, timp liber la dispozitie.

Cazare hotel Spa Resort Sansoucci 4* sau similar Karlovy Vary.

ZIUA 2 | KARLOVY VARY – PILSEN – CESKE BUDEJOVICE

Mic dejun. Prima parte a zile de astazi este dedicata vizitarii cu insotitorul de grup a statiunii Karlovy Vary (Carlsbad) una dintre cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice unde vom putea admira  deosebita arhitectura de spa  din secolul al XIX-lea, renumitele colonade pentru cele 12 izvoare termale, magazinele de cristaluri si portelan si, de ce nu, vom gusta din "izvorul 13" (un renumit lichior aromatic numit Becherovka) la fel ca - daca nu mai mult -  din cele 12 versiuni non-alcoolice. Cehii va vor spune ca toate au beneficii medicale!! Dupa pauza de pranz, excursia continua spre Ceske Budejovice. La doar o ora distanta de Karlovy Vary vom face insa un popas in Pilsen, loc renumit pentru fabrica de bere Pilsner Urquell. Aici, veti avea posibilitatea sa vizitati locul unde s-a nascut celebra bere Pilsner Urquell in cadrul unui tur ghidat (cost infomativ: 10 Euro/persoana). Ne indreptam apoi catre sudul Bohemiei, locul cu cele mai frumoase sit-uri Unesco din Cehia. Sosiem in Ceske Budejovice – capitala Bohemiei de sud, locul unde vom inopta pentru urmatoarele doua nopti.

Cazare hotel Dvorak 4* (plecari 21.07, 14.07, 05.08) respective hotel Clarion Congress 4* (plecari 28.07, 20.08, 09.09, 02.10) sau similare Ceske Budejovice.

 

ZIUA 3 | CESKY KRUMLOV SI CESKE BUDEJOVICE

Mic dejun. Astazi vom face o excursie de 1 zi in sudul Bohemiei la Cesky Krumlov (sit UNESCO) si Ceske Budejovice (capitala Bohemiei de sud). Cesky Krumolov este fara  indoiala unul dintre cele mai pitoresti orase medievale din Europa. Poate fi asemuit cu Praga in miniatura - un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cu un castel uimitor situat deasupra raului Vltava, o piata veche, arhitectura renascentista si baroca si multimi de turisti care se vantura pe strazi dintr-o parte a orasului in cealalta. Timp liber pentru masa si cumparaturi. Pe drumul de intoarcere catre hotel vom face un scurt tur pietonal si in Ceske Budejovice (Budweis), capitala Boemiei de Sud, fondata in 1265. Are una dintre cele mai mari piete din Europa centrala (133 x 133 m) si o serie de monumente valoroase. A fost punct terminus pentru prima cale ferata trasa de cai, construita intre 1825-1832; tot aici s-a nascut celebra bere recunoscuta la nivel mondial Budweiser Budvar, a carei istorie dateaza din 1895. Centrul orasului a fost complet reconstruit dupa inundatiile catastrofale care au avut loc aici in 2002. Timp liber la dispozitie. Cazare hotel Dvorak 4* (plecari 21.07, 14.07, 05.08) respective hotel Clarion Congress 4* (plecari 28.07, 20.08, 09.09, 02.10) sau similare Ceske Budejovice.

 

ZIUA 4 | CESKE BUDEJOVICE – TABOR – KUTNA HORA – PRAGA

Mic dejun. Excursia continua spre Kutna Hora, inainte insa vom face un scurt popas in orasul medieval Tabor. Un labirint de strazi medievale, ziduri monumentale si o istorie fascinanta. Toate acestea le veti gasi in orasul Tábor din Boemia de Sud, fondat in secolul al XV-lea ca model al orasului perfect, unde toti sunt egali. Asa a si intrat in istorie! Timp liber la dispozitie. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Bohemia Centrala unde vom face urmatoarea vizita la Kutna Hora – tezaurul regatului Ceh. Kutná Hora, orasul de argint, mai este cunoscuta si drept „tezaurul national”. Aceasta inseamna ca bogatia sa a ajutat la asigurarea avantului Regatului Ceh. Centrul orasului a fost inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO in 1995, datorita importantei sale istorice si a lucrarilor arhitectonice. Toate strazile, casele si bisericile emana o istorie lunga plina de evenimente importante. Simbolul orasului Kutná Hora este Catedrala Sf. Barbara, o lucrare gotica tarzie, unica, pe care o vom vizita. Continuam excursia catre Praga, unde ajungem in cursul dupa amiezei si vom face Turul “Orasului de aur”,  sau incursiunea la pas prin istoria Pragai,  cu ghid local de limba romana. Incepem in  Hradcany  cu Castelul Praghez – odinioara resedinta regilor Bohemiei, iar astazi resedinta oficiala a presedintelui Republicii Cehe , considerat cel mai mare castel medieval din lume si Catedrala Sf. Vitus - cel mai important lacas religios din Cehia.  Vom cobora in Mala Strana ( Orasul Mic) si pe podul Carol, unul din cele mai vechi si cunoscute poduri din Europa, vom ajunge in labirintul de strazi din Stare Mesto (Orasul Vechi) urmand a incheia turul in Piata Orasului Vechi la celebrul Ceas Astronomic. Transfer la hotel. Cazare hotel Duo 4* sau similar.  

 

ZIUA 5 | PRAGA – CASTELUL KARLSTEJN

Mic dejun. Dimineata, optional excursie la Castelul Karlstejn, cu siguranta cea mai populara destinatie din Cehia, dupa Praga, situat la 30 de km de oras intrun cadru natural deosebit de pitoresc. Carol al IV-lea a construit acest castel medieval intre anii 1348 la 1357 pentru a pastra bijuteriile coroanei Sfantului Imperiu Romano- German. Intoarcere la Praga. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Praga. Va recomandam sa explorati principalele repere la orasului modern si nu numai: Piata Wenceslas, Opera, Muzeul National si Teatrul National, Piata orasului vechi, Ceasul Astronomic, Cartierul Evreiesc, „Champs Elysee-ul” Pragai – vestita artera comerciala. Seara, optional, croaziera cu cina pe raul Vltava (fara transfer). Cazare hotel Duo 4* sau similar. Praga.

ZIUA 6 | PRAGA – DRESDA: Florenta de pe Elba „ das Elbflorenz”

Mic dejun. Optional, excursie la Dresda in Saxonia. Numita adeseori „Florenta de pe Elba” ("das Elbflorenz"),  Dresda aproape ca a disparut in timpul bombardamentelor din noaptea de 13 - 14 februarie 1945 si a renascut din propria cenusa, azi recapatandu-si frumusetea originala. Tur de oras cu ghid local : Opera Semper, incantatorul palat baroc Zwinger,  Residenzschloss – timp de patru secole resedinta oficiala a regilor saxoni, astazi un excelent complex muzeal,  Terasa lui Brühl, cunoscuta drept ”Balconul Europei” si superba catedrala Frauenkirche - unul dintre cele mai remarcabile proiecte de reconstructie care s-a desfasurat in Germania. Timp liber la dispozitie pentru pranz, muzee si cumparaturi. Intoarcere la Praga. Seara, optional, cina traditionala de bun ramas cu spectacol folcloric live si bauturi nelimitate la restaurantul U Marchanu – cel mai renumit din Praga pentru calitatea spectacolului. Cazare hotel Duo 4* sau similar. Praga.

 

ZIUA 7 | PRAGA – BUCURESTI 

Mic dejun.Transfer la aeroportul din Praga pentru imbarcare cursa companiei Czech Airlines OK 802 cu decolare la ora 11:40. Sosire in Bucuresti la ora 14:35. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Date de plecare:  28 iulie, 05 august, 20 august,09 septembrie, 02 octombrie

 

         Tarife  calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 499 Euro adult loc in camera dubla
 • 499 Euro a 3-a persoana pat suplimentar in camera dubla
 • 399 Euro copil 2-11.99 ani in pat suplimentar in camera dubla
 • 639 Euro adult loc in camera single (pentru plecarile: 14.07, 28.07, 05.08, 20.08)
 • 670 Euro adult loc in camera single (pentru plecarile: 09.09, 02.10)

 

Servicii incluse:

 • Bilet de avion Bucuresti – Praga – Bucuresti, Compania Czech Airlines

   (include 1 bagaj de cala de 23kg si 1 bagaj de mana)

 • Transport cu autocar local in zilele 1-4 conform programului
 • 6 nopti cazare cu mic dejun bufet la hoteluri de 4* astfel:
  • 1 noapte cazare in Karlovy Vary la hotel SPA RESORT SANSOUCCI 4* sau similar
  • 2 nopti cazare in Ceske Budejovice la hotel DVORAK 4* sau similar
  • 3 nopti cazare in Praga la hotel DUO 4* sau similar
 • PACHET EXCURSII INCLUSE in valoare de 160 Euro/persoana
  • Excursie la Karlovy Vary
  • Excursie la Pilsen
  • Excursie la Cesky Krumlov si Ceske Budejovice
  • Excursie la Tabor si Kutna Hora
 • Tur pietonal in Praga cu ghid local de limba romana
 • Tururi pietonale cu insotitorul de grup
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Insotitor de grup roman

 

Nu sunt incluse:

 • Taxele de aeroport, combustibil si serviciu: 160 Euro (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor de avion in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea stormo
 • Excursiile optionale

 

Excursii optionale (tarife valabile pentru minim 20 de participanti):

 • Cina traditionala cu spectacol folcloric: 35 €/adult, 30 €/copil 6-10,99 ani, GRATUIT copil 0-5,99 ani Include: cina cu 3 feluri, aperitiv, consum nelimitat de bere/vin/sucuri, spectacol folcloric live

(transfer cca. 10 €/persoana)

 • Excursie la Castelul Karlstejn: 45 €/adult, 35 €/copii 0-5,99 ani, 40 €/copii 6-13,99 ani, studenti, seniori cu varsta >65 ani.  Include: transport autocar, bilet de intrare, taxa rezervare, ghid local si insotitor de grup. Atentie! Pentru a ajunge la castel, de la locul de debarcare se parcurge o portiune de traseu pe jos!
 • Excursie de 1 zi la Dresda: 55 €/adult, 40 €/copii 2-11,99 ani si include: transport autocar, ghid local la Dresda, ghid roman insotitor
 • Croaziera cu cina bufet pe Vltava: 35 € /adult, 25 €/copil 2-11,99 ani

Include: 2 ore croaziera, cina (fara transfer)

 Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

 • TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit  cu titlu GRATUIT.
 • Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri.
 • Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT.
 • De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat.
 • Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
 • Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
 • Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
 • Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri.
 • In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
 • Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
 • Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta